Cassis: Demokratik direnç, Avrupa istikrarı için temel koşullardan biri olacaktır
Bern, 15 Mayıs (Hibya)- İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, Kişinev'de düzenlenen bakanlar toplantısındaki hitabına ve İsviçre'nin uluslararası adalet konusundaki kararlılığına ilişkin konuştu.
İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, Avrupa Konseyi'nin 135. Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı açıklamada demokratik güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirterek, Ukrayna'da adil bir barış için Saldırı Suçu Özel Mahkemesi'nin kurulmasına destek verdiklerini duyurdu.
Demokratik kurumların işleyişine ve toplantının içeriğine değinen Cassis, "Demokratik direnç, Avrupa istikrarı için temel koşullardan biri olacaktır. Bu çağrıyı Kişinev'de, Avrupa Konseyi'nin 135. Bakanlar Toplantısı sırasında yaptım" dedi.
Cassis, Ukrayna'daki barış çabaları ve mahkeme kararına ilişkin desteklerini vurgulayarak "İsviçre, 2024'teki Bürgenstock Konferansı'nda olduğu gibi, Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barış arayışını sürdürüyor” açıklamasını yaptı.
İsviçre’nin desteğine değinen Cassis, “Bu ruhla, cezasızlığa karşı net bir sinyal göndererek, Saldırı Suçu Özel Mahkemesi'nin kurulmasına İsviçre'nin desteğini açıkladım” sözlerini kaydetti.
Hibya Haber Ajansı
