Haberblok

BÜYÜK BULUŞ

13.11.2018
81
REKLAM ALANI
BÜYÜK BULUŞ

BÜYÜK BULUŞ

Akıllı Tarım & Sağlıklı Gelecek

REKLAM ALANI

MARİN BİLİŞİM GIDA TURİZM TEKSTİL İNŞAAT TARIM SANAYİ VE TİC. LTD. Şirketinin Genel Müdüresi Bilge AKGÜN, icat ettikleri makina ile ilgili şunları söyledi.” HEXTECH GREEN – BİTKİ BÜYÜTEN AKILLI TARIM MAKİNELERİ ile Sebze yetiştiriciliğinde yeni bir devir başlayacak. Üreticiler afetlerden etkilenmeden doğal fideler yetiştirebilecek , Tüketiciler mutfaklarında kendi doğal sebzelerini yetiştirerek kanserden korunabileceklerdir.
Fide olmadan sebze yetiştirilemez. Çiftçimiz fidesini sel ,don, fırtına ,kuraklık …gibi Doğal afetler zarar verdiğinden yada teknik bilgi eksikliği nedeniyle kendisi yetiştiremeyip , fide seralarından satın almaktadır. Türkiye’de yıllık 16 milyar adet sebze fidesine ihtiyaç varken 4 milyar adet fide yetiştirilebilmekte bu yüzden sebze yetiştirilebilecek alanların %25 inde sebze tarımı yapılabilmektedir.
Seralarda fide döneminde yoğun olarak kullanılan zirai ilaçlar ve kimyasal gübrelerin kalıntıları tüketicinin sofrasına kadar gelerek sağlığına zarar vermektedir.
Bir başka büyük problemde Dünyadaki iyi kalitedeki suyun %70 i sulama amaçlı olarak tarımda kullanılıyor ve 2,1 milyar insan sağlıklı içme suyuna erişemiyor, iklim değişiklikleri nedeniyle su kaynakları da her geçen gün azalıyor.
Bu üç büyük probleme birlikte çözüm üreten HEXTECH GREEN %98 SU TASARRUFU İLE ÜRETİM sağlıyor, üretici çiftçiye PARA , tüketici şehirliye SAĞLIK vaad ediyor.
Hextech Green – Bitki Yetiştiren Akıllı Tarım Makineleri Üretici segmenti için farklı , Tüketici segmenti için farklı dizaynla geliştirilmiştir.
1- HTG Fide Yetiştiren Makine ile;
-Atmosfer kontrollü bir ortamda doğal afetlerden etkilenmeden,
-Hiç Zirai mücadele ilacı ve kimyasal gübre kullanma ihtiyacı hissetmeden ,
-Çiftçi bitki bantlarını makineye yerleştirmek ve panodan bitki çeşidini seçmek dışında bir işlem yapmadan,
-Altı kat ucuza mal edilerek ,daha kısa sürede organik sebze fideleri yetiştirilecektir..

2-HTG –Sebze Yetiştiren Makine ile;
-Şehirliler bitki yetiştirme deneyimi yaşarken,
-Yılın 12 ayı sağlıklı ,temiz ve taze sebzeyi mutfağında bulacak,
-Ne yediğini bilecek, kontrol kendinde olacak,
-Yıkamadan sofrasına koyabileceği gıda ürünleri ile ailesini başta kanser olmak üzere hastalıklardan koruyacaktır.

Bitki yetiştiren akıllı tarım makinelerimiz ile Sıfır riskle, Sıfır hatayla, Hızlı ve Ucuz, Daha az suyla, Zirai İlaç ve Kimyasal gübre kullanmadan, Yer değiştirmeden, Tam otomatik şekilde ,Uzaktan izlenerek ,Data kayıtları yapılarak fideler yetiştirilmektedir.
Fide yetiştiriciliğinde kullanılan viyol, tüp ,naylon torba ,plastik saksı kullanılması gerekmeyeceğinden bu malzemelerin sebep olduğu çevre kirliliği ortadan kalkıyor. Ayrıca Sulama ve gübreleme sonrası artan sıvının toplanarak tekrar kullanılması kaynak israfını da engelliyor.
%100 yerli ve milli olan HEXTECH GREEN Sektörün ekonomik kayıplarını önleyecek Çiftçi , dış ortam koşullarına alıştırılmış organik fideleri toprağa geçirdiğinde yüksek kalitede ve tonajda sebze ürünü hasat edebilecektir. ” dedi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.