Haberblok

Başbakan Yıldırım’dan Önemli Açıklamalar..

07.06.2016
73
REKLAM ALANI
Başbakan Yıldırım’dan Önemli Açıklamalar..

Erzincan birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehridir. Yeni görevimle doğduğum bu topraklara sizlerle bugün buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ak Parti’de görev değişikliği sadece bayrak değişimidir. Bu bayrak değişimi görevi devraldığım 64. hükümetin Başbakanı’na Ahmet Davutoğlu kardeşimize de teşekkür ediyorum.

Yeni dönemde Erzincanlı bir kardeşiniz olarak yeni eserler kazandıracağız. Salı günü hükümetimizi açıkladık, Çarşamba günü başkan yardımcılarımızı belirledik ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk bakanlar kurulu toplantımızı yaptık. Ardından Diyarbakır havalimanını açmak için Diyarbakır’a gittik ve terör örgütünün katlettiği 16 vatandaşımızın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduk acılarını paylaştık. Sonra İstanbul’un fethinin 563. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutladık. İşte kongre ve arkasındaki bir haftadan bahsediyorum.

REKLAM ALANI

Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulan bir hükümet olduk. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşur çok iş yaparız… Değerli hemşehrilerim biliyorsunuz AK Parti iktidarının bir özelliği var gittiğimiz yere eli boş gitmeyiz. Hem hasret gidelim hem de 188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık açılışını yapalım dedik. Daha nice nice hizmetleri sizin duanızla yaparız. Sizin dualarınız arkamızda olduğu müddetçe bize karada, denizde, havada ölüm yok.. Biz sadece yaradanın önünde eğiliriz. 200 milyonluk 188 eserin açılışını yapıyoruz.

İŞİMİZ HİZMET GÜCÜMÜZ MİLLET
Bugüne kadar Türkiye’nin her köşesinde pekçok hizmet kazadırmanın gururunu çokça yaşadım. Ancak bugün farklı bir heyecan yaşıyorum çünkü memleketimdeyim. Türkiye’nin Başbakanıyım ama Erzincalıyım. Erzincanımıza kazandırdığımız farklı bir duyguyu yaşıyorum. Bir kez daha bu eserlerin yapılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok… İşimiz hizmet gücümüz millet. Eğitim alanında 13 yeni eseri Erzincan’a kazandırdık. Kız İmam Hatip Lisesi açılışını yaptık.

Refahiye Devlet Hastanesinin açılışını yaptık. 224 dairelik polis lojmanı yaptık. Polis kardeşlerimiz ve aileleri güle güle kullansınlar… Eğitim binası spor sahası sosyal tesis ve asfaltlama işleri.. Erzincanımızı daha güzel bir şehir yapacak eserleri şehrimize kazandırıyoruz inşallah. Güçlü Erzincan’ı güçlü Türkiye’yi birlikte inşaa ediyoruz.

YOLLARI BÖLERİZ MİLLETİ BÖLDÜRMEYİZ
Ülkemizi krizlerden koruyarak istikrarımızın devamı için çalışan bir Ak Parti iktidarı var. 2001 yılında neler olduğunu hatırlayın.. Bir günde krizlerle Türkiye’nin fakirleştiğini yazarkasaların havada uçuştuğunu gördük. Yolları böleriz milleti böldürmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürmeyiz..Türkiye’de 6 bin kilometre bölünmüş yolu 3 kat artırdık, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sizlerin duasıyla yaptık.

Türkiye’nin en uzun tünelini yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Erzincan’dan Kuruçay’a oradan İliç’e oradan Eğir’e oradan Arapkir’e duble yol yapıyoruz. 16 kilometrelik tünel ve sayısız köprülerle kuzeyden güneye koridor oluşturup Erzincan’ı, Elazığ’a, Diyarbakır’a, Malatya’ya bağlıyoruz.

TERÖR BELASI MİLLETİN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK
İlk görevi teslim aldığımda bu terör belasını milletin gündeminde çıkaracağız dedim. Evellallah ilerliyoruz. Sivil vatandaşlarımızın askerimizin polisimizin yüzde 100 güvende olana kadar operasyonlar sürecek. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütü bölgede yaşayan kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok sorun kürt sorunu değil PKK sorunudur. Onların siyasi uzantılarına destekçilerine söyleyeceklerim şudur. Türkiye tek bayrak tek millet tek devlet tek vatan olarak kalacaktır. Bizi bu yoldan kimse döndüremez.

KİM DOST KİM DÜŞMAN BELLİ OLDU
Kim dost kim düşman belli oldu. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı. Bir göç olayını bugün önümüze soykırım olarak getirenler şunu bilsin Türkiye tarihi ile gurur duyuyor. Eski hesaplara bakarsak en az kayıbı olan en az hesabı olan Türkiye’dir. Daha dün Avrupa’nın göbeğinde binlerce Bulgar vatandaşı binlerce Azeri vatandaşı katledenlere susanlar bugün Ermeniler’in hamiliğini yapıyorlar. Bu karar Türkiye ile Almanya ilişkilerini zedelemiştir. Ümid ederiz bu yanlıştan dönerler…

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Yeni anayasa olsun istiyoruz darbeler kalıntısı bu anayasa Türkiye’nin işini görmüyor. Erzincan’dan milletime söylüyorum Türkiye’nin geleceğinin, istikrarlı yürüyüşünün yolu yeni anayasadan geçiyor. Milletimizin gönlünü de yolunu da yapacağız geleceğini de inşaa edeceğiz.

..

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.