Baghaei: Sivillere acı ve ıstırap çektirmek terörizmin sözlük tanımıdır
Tahran, 14 Şubat (Hibya) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baghaei, Nancy Pelosi’nin, ABD yönetimine İran hakkında çağrıda bulunmasına tepki gösterdi. Baghaei, “Sivillere siyasi baskı aracı olarak bilerek acı ve ıstırap çektirmek, terörizmin sözlük tanımıdır.” dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Baghaei, Nancy Pelosi’nin, ABD yönetimini İran ekonomisini "felç etmeye" çağırarak, kırsal kesimdeki sıradan İranlıların bile "acı çekmesini" istediğini söyledi.
Sivillere siyasi baskı aracı olarak bilerek acı ve ıstırap çektirmenin, terörizmin sözlük tanımı olduğunu belirten Baghaei, “Başka bir ülkedeki sivillerin acısı üzerine kurulu politikalar önermeyi kendinde hak gören bir yaklaşım, ancak kötü niyetli ve kibirli bir zihniyetin ürünü olabilir.” dedi.
Baghaei, “Hukuki açıdan bakıldığında, bu tür ifadeler ABD’nin hoşlanmadığı toplumlara kasıtlı ve sistematik biçimde acı çektirmeyi amaçlayan bir politika izlediğine dair ek bir kanıt niteliğindedir. Bu tür bir tutum ‘insanlığa karşı suç’ kapsamına girer.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı