Haberblok

ASKERE İŞSİZLİK MAAŞI MÜJDESİ!

REKLAM ALANI
ASKERE İŞSİZLİK MAAŞI MÜJDESİ!

ASKERE İŞSİZLİK MAAŞI MÜJDESİ

İstifa edenlere işsizlik maaşı ödenmiyor. Askerler de istifa edenler arasında, fakat askerler için ayrı bir durum söz konusu. Askerlik için işten ayrılanların, bazı şartları taşıdıkları koşulda işsizlik maaşı alma hakkına sahip oluyor.

REKLAM ALANI

Askerden önce sigortalı olarak çalışan ve görev zamanı ayrılan gençlerin hem tazminat, hem işsizlik maaşı, hem de döndükten sonra aynı işyerinde çalışma hakları bulunuyor.

 

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in yazısına göre askerlik nedeniyle işten ayrılanlar diğer şartları taşımaları halinde işsizlik maaşına da hak kazanıyorlar. Yani son 3 yılda en az 600 gün prim ödemeleri ve son 120 günde de kesintisiz prim ödenmiş olması gerekiyor.

Askere giden gençlerimiz işsizlik maaşlarını askerlik öncesi ve sonrasında alabiliyorlar. Askerlik sırasında işsizlik maaşı alınamıyor.

İşsizlik maaşı almak için İŞ- KUR’a başvuru gerekiyor. İŞ-KUR’a başvuran sigortalıların işe girmeye hazır durumda olması gerekiyor.  Askerden önce işsizlik maaşına başvurmuşsa askere gidince maaş kesiliyor kalanı askerlik dönüşü ödeniyor. Hemen askere gitmişse dönüşte İŞKUR’a başvurarak çalışana kadar işsizlik maaşı alabiliyor.

Maaş süresi ödenen prime göre en fazla 10 ay olabiliyor. Bu hakkı kazanabilmenin diğer şartı ise, işten ayrıldığı tarihten askere gidilen tarihe kadar geçen sürenin 3 ayı geçmemesi gerekiyor. Yine terhisten sonra 1 ay içinde başvurması gerekiyor. Bir aydan sonraki her geçen süre alacağı maaştan düşülüyor.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.