Haberblok

Memmed Emin Resulzade İstanbul’da anıldı

Rol aldığı projelerde güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle son dönemin parlayan ismi Banu Karagöz, kendisini geliştirmeye devam ediyor.

REKLAM ALANI
Memmed Emin Resulzade İstanbul’da anıldı

Memmed Emin Resulzade ve Zengezur isimli program İstanbul’da Gerçekleştirildi.

Ümraniye Türk Ocaklarında Zengezur Perspektifinde Karabağdan Türk Dünyasına isimli program kapsamında Azerbaycanın kurucusu olan Memmed Emin Resulzade Doğumunun 140. Yılında KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörlüğü, Türk Ocakları Ümraniye şubesi, AGİH STP isimli kurumların desteğiyle Konferans gerçekleştirilmiştir.

 

REKLAM ALANI

Konferans iki devletin devlet marşlarının ve Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından
Türk Ocakları Ümraniye şubesi Başkanı Selim Ekşioğlu, Pakistanlı Siyaset Bilimci Sami Ullah, Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Yakup Demirci Açılış konuşmasının ardından KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörü ve Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı Zengezur Perspektifinde Karabağdan Türk Dünyasına ve Memmed Emin Resulzadenin Azerbaycan Cumhuriyetinin Kuruluşundaki Rolü isimli sunumunun ardından soru-cevap şeklinde devam etmiştir.

 

Kurum Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı Memmed Emin Resuldaze ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Demokratik Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığın sembolü olan ve slogan haline gelen “Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez” kelimesinin sahibi Memmed Emin Resulzadenin doğumunun 140. Yılı Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin kararıyla ülke genelinde kutlanmaktadır. Memmed Emin Resulzade modern Azerbaycan Cumhuriyetinde milli kimliğin, oluşmasında oynadığı önemli rolü ile, ülkenin bağımsızlığı ve toplumun aydınlanması, halkın çağdaş bir toplum olması için yaşamı boyunca yaptığı çalışmalarla Azerbaycanın tarihinde derin izler bırakarak gelecek nesillere yön vermiştir.
Azerbaycanın ilk Cumhurbaşkanı olan Memmed Emin Resulzadeye göre modern Azerbaycan kimliğinin oluşumunda 3 faktör rol oynamaktadır.
Bu faktörler aşağıdaki şekildedir:
a) Cografi amil-vatan
•b) Etnografik amil-millet
• c) Manevi amil-kültür (faktör)

•M. Emin Resulzade, ‘Türkleşmek, lslamlaşmak ve Muasırlaşmak’ tezi gibi fonnüle ettigi medeniyet kavramının da müellifidir.
1918 yılında Memmed Emin Resulzade ve yol arkadaşları Milli Konseyi olulturarak, 28 Mayıs 1918 tarihinde Tifliste Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ilan ettiler.
Konferansda Zengezur Perspektifinde Karabağdan Türk Dünyasına başlığı ile ilgilide panel gerçekleştirildi. Panelde Zengezur koridorunun bölgenin ekonomik açıdan barış ve istikrarın sağlanması açısından önemli olduğu ifade edildi. Programa Azerbaycan, Türkiye, Pakistan ve Güney Azerbaycanlı Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcıların soru ve cevapları üzerine konferans tamamlanmıştır.

 

 

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.