Haberblok

Muğla’nın ürünlerine değer katıyor

10.05.2023
78

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiye destek olan Meyve Sebze Kurutma Tesisi ile bugüne kadar 111 bin 900 kilogram yaş ürünü kurutarak 14 bin 94 kilogram kuru ürün elde etti.

REKLAM ALANI
Muğla’nın ürünlerine değer katıyor

MUĞLA (İGFA) –Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

Verimli toprakları, başat ürünleri ile önemli bir tarım kenti olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi kurduğu Meyve Sebze Kurutma tesisi ile bugüne kadar 111 bin 900 kg yaş ürünü kurutarak üreticilere teslim etti. Yaş ürünler tesiste toz ürün, kuru, yarı kuru ürün ve pestil haline getiriliyor.2018 yılında faaliyete başlayan tesiste bugüne kadar 28 üründen 14 bin 94 kg kuru ürün elde edildi.

REKLAM ALANI

Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde kurutulan, toz ve pestil haline getirilen ürünlerden bazıları muz, kivi, çıntar, kuzu göbeği, salep, portakal, patlıcan, erik, armut, dut, ayva, biber, tarhana, şeftali.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.