Haberblok

Kayseri Melikgazi zabıtası iş başında

20.04.2023
85

Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerde ve pazar yerlerinde Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini sıklaştırdı.

REKLAM ALANI
Kayseri Melikgazi zabıtası iş başında

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluğunun incelendiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ile kasadaki ürünler karşılaştırılarak bir artış olup olmadığı inceleniyor. Ayrıca ekiplerimiz, ürünlerin gramajı, son kullanma tarihi ve diğer kurallara uygunluğu konusunda da denetimlerini yapıyor.

Ürün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında yapılan denetimlerde, etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmayan, tüketiciyi yanıltmaya yönelik etiketlerle faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulandı. Ayrıca zabıtlarımız pazar yerlerinde zabıta ekipleri, tezgah, etiket ve tartı kontrolleri yaptı. Ekiplerimiz, olası sorunların önüne geçmek için pazar yerlerinde ölçü ve ayar kanunu kapsamında kontrollerine devam edecek. Vatandaşlarımızın hakkını korumaya yönelik olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denetimlerimizde halkımızın aldanmaması, yanılmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” diye belirtti.

REKLAM ALANI

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.