Haberblok

OHAL kapsamında yargı süreleri 1 Mayıs’a uzatıldı

10.04.2023
97

Depremden etkilenen bazı bölgelerde yargı alanındaki sürelerin durmasına ilişkin 11 Şubat tarihli kararnamede değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

REKLAM ALANI
OHAL kapsamında yargı süreleri 1 Mayıs’a uzatıldı

ANKARA (İGFA) – 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen kentlerde ilan edilen OHAL kapsamında, yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin kararnamede yapılan değişiklikle, Besni, Gölbaşı, Tut, İslahiye, Hassa, Kırıkhan, ve Türkoğlu ilçelerinde yargı sürelerinin durması kararı 1 Mayıs’a kadar uzatıldığı açıklandı.

Yargı sürelerinin deprem bölgesindeki bütün il ve ilçelerde daha önce 6 Nisan’a kadar durmasına karar verilmişti. Yeni kararla birlikte bu süre bazı il ve ilçeleri de kapsayacak şekilde 1 Mayıs’a kadar uzatıldı.

REKLAM ALANI

1 Mayıs’a uzatılan durma kararı, dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zaman aşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin tüm süreler, İdari Yargılama Usulü Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile usul hükmü içeren diğer kanunlarda taraflar veya ilgililer bakımından belirlenen süreler ve bu kapsamda hakim tarafından tayin edilen süreler ile arabuluculuk ve uzlaştırma kurullarındaki süreleri kapsayacak.

Söz konusu kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.