Haberblok

ERÜ Rektörü’nden akademisyenlere patent teşekkürü

31.03.2023
87

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, 2022 yılı içerisinde bilimsel çeşitli araştırma projeleri kabul edilen ve projelerine patent alan akademisyenlere teşekkür plaketi takdim etti.

REKLAM ALANI
ERÜ Rektörü’nden akademisyenlere patent teşekkürü

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
ERÜ Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sultan Taşcı ve Prof. Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ile akademisyenler katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmacısı Araştırma Dekanı Doç. Dr. Gökmen Zararsız, ERÜ’nün araştırmaya yönelik ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, “Üniversitenin araştırma performansını artırabilmek öncelikle her bileşeni ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor” dedi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında araştırma projeleri kabul edilen ve projelerine patent alan akademisyenleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

REKLAM ALANI

Yönetim olarak istatistikler üzerinde kalmak değil, gönüllere hitap etme yönünde olduklarını belirten Rektör Altun, amaçlarının düzenlenen toplantılar ile akademisyenler ile bir arada olmaya önem verdiklerini söyledi. Rektör Altun, “Günümüzde araştırmalar bireysel olarak çok zor ilerliyor. Mutlaka disiplinler arası çalışma odaklarını ortaya koymamız gerekiyor. Özellikle Avrupa Birliği Projeleri kapsamında önümüzdeki süreçlerde birliktelikler olacak. Güzel odak toplantılarda bir araya geleceğiz. Bu toplantıların özellikle Üniversitemizin üst noktalara gelmesinden ziyade ülkemizin ihtiyacı olacağı araştırmalara katkı sağlaması için çok daha gerekli ve önemli katma değerler ortaya koyacağını düşünmekteyim” dedi.Konuşmaların ardından araştırma projeleri kabul edilen ve projelerine patent alan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.