Haberblok

Tarımda tasarruf bu sistemle yapılacak

11.03.2023
82

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada ciddi miktarlarda tasarruf sağlamak ve kuraklıkla mücadele etmek için devreye aldığı ultrasonik tarımsal sulama sistemi sayesinde; yüzde 40’tan fazla tasarruf ederek 11 bin 527 hektar alanın suyunu garanti altına aldı.

REKLAM ALANI
Tarımda tasarruf bu sistemle yapılacak

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesirli üreticileri; ekonomik yönden rahatlatmak ve ürünlerinin verimliliğini artırmaya yönelik tarımsal destekleme çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; akıllı sulama sistemleriyle tarımsal sulamada yüksek su verimliliği hedefliyor, ultrasonik tarımsal sulama sistemi yatırımları sayesinde de kuraklık riskine karşı tedbir alıyor. 56 adet sulama tesisi ile 16 bin 789 hektar tarım alanında tarımsal sulama hizmeti veren BASKİ, 2019 yılından bu yana Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için gereken tedbirleri alıyor.

11 BİN 527 HEKTAR TARIM ALANININ SUYU GARANTİ ALTINDA

REKLAM ALANI

BASKİ, devreye aldığı ultrasonik tarımsal sulama sistemi yatırımlarıyla tarımsal alanlarda yüzde 40’tan fazla tasarruf sağlayarak 11 bin 527 hektar alanın suyunu garanti altına aldı. Tasarruf edilen su, kuraklık yaşanması halinde çiftçilerin kullanımına sunulacak. Bunun yanı sıra su israfını engellemek adına da bir dizi önlemler alarak yatırımlar hayata geçiren BASKİ, şehirde damla sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması için çalışıyor.

ATIKSULAR TARIMSAL SULAMADA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Önümüzdeki günlerde 17 kırsal mahallede sondaj kuyularını devreye alarak şehrin su şebekesi üzerindeki baskıyı azaltmayı planlayan BASKİ, atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunu da tarımsal sulama kriterlerine uygun bir şekilde arıtarak Kepsut İlçesi’nde olduğu gibi tarım arazilerinin sulanmasında kullanmaya başlayacak. BASKİ ayrıca Altıeylül İlçesi Ovaköy Mahallesi’nde atıl bir durumda bulunan 17 kuyunun da alternatif olarak yeniden kullanıma sunulması için proje çalışmalarını başlattı.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.