Haberblok

Depremzedelerin ilaçları Defne’de ücretsiz karşılanıyor

01.03.2023
96

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Defne’de kurduğu çadır kentteki sahra eczanesinde Kocaeli Eczacılar Odası tarafından depremzedelerin ilaçları ücretsiz karşılanıyor.

REKLAM ALANI
Depremzedelerin ilaçları Defne’de ücretsiz karşılanıyor

HATAY (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Defne’de kurduğu çadır kentte Kocaeli Eczacılar Odası tarafından eczane hizmeti veriliyor ve depremzedelerin ilaçları ücretsiz olarak karşılanıyor.

Gruplar halinde deprem bölgesine giden Kocaeli Eczacılar Odası’na üye eczacılar, eczacılık fakültesi öğrencileri ve eczane teknisyenleri, deprem bölgesinde gönüllü olarak görev yapıyor.

REKLAM ALANI

ECZACILAR ODASINDAN SAHRA ECZANESİ

Büyükşehir ile Kocaeli Eczacılar Odası arasında da depremden en çok etkilenen yerler arasında yer alan, ardından 6,4’lük depremle tekrar sarsılan Hatay’ın Defne ilçesinde sahra eczanesi kurulması için görüşmeler yapıldı. Kocaeli Eczacılar Odası’nın sahra eczanesi ilk olarak Büyükşehir’in lojistik merkezinin kurulduğu Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinin bahçesindeki çadırda hizmet vermeye başladı. 5 gün buradaki çadırda yapılan çalışmaların ardından Büyükşehir’in kurduğu çadır kente geçildi. Türk Eczacılar Birliği de bölgede oluşabilecek ilaç, medikal malzeme ve hijyenik ürün ihtiyacına göre kampanya başlattı.

İLAÇLAR BÖLGEYE ULAŞTIRILDI

Kocaeli Eczacılar Odası üyeleri, bölgedeki sahra eczanesinde depremden zarar görmüş hastalara verilmek üzere ilaç bağışında bulundu.

Bu ilaçlar bölgeye depolar aracılığıyla ulaştırıldı. Sahra eczanesinin ihtiyaçları da Kocaeli Eczacı Odası üyeleri tarafından depolardan tedarik edilerek bölgeye giden her ekiple gönderildi. AFAD bünyesinde toplanan ilaçlar ve odaya hastalardan gelen ilaçlar da tasnif edilerek paketlendi ve bölgeye ulaştırıldı.

Kocaeli Eczacılar Odası’nın ilk ekibi 5 gün, diğer ekipler ise 4’er gün sahra eczanesinde görev yapıyor. Bugüne kadar sahra eczanesinde 45 kişi görev aldı.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.