Haberblok

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SİVAS’TA COŞKUYLA KUTLANDI

REKLAM ALANI
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SİVAS’TA COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyet’in ilanının 98. yıl dönümü Sivas’ta protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla, büyük coşku içinde kutlandı. Havanın yağmurlu olmasını önemsemeyen vatandaşlar, caddelerdeki tören geçişleri boyunca yoğun bir ilgiyle alandan ayrılmadılar.

Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Salih Ayhan; Saygıdeğer Sivaslı hemşehrilerim, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz, kıymetli katılımcılar, basınımızın değerli mensuplarım

REKLAM ALANI

Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin 98’nci kuruluş yıldönümü.

Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.

Yüce milletimizin bu haklı onur gününde sizlerle birlikte olmaktan, Cumhuriyetin kurulduğu bu şehirde bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Milletimiz, memleketimiz, cumhuriyetimiz, sonsuza kadar hür yaşasın. Bayramımız kutlu olsun.

Aziz Sivaslılar;

Türkiye cumhuriyeti, 20. Yüzyılda, milletimizin kurduğu, son devlettir. Elbette bu devlet kolay kurulmadı.

Bu devleti; alnına kına yakarak, çocuğunu cepheye gönderen analar kurdu. Okuluna, sınıfına, gençliğine yüz çevirip, vatan için düşman üzerine atılan gençler kurdu.

Ben aç kalayım yeter ki kahramanlarımız doysun diye; buğdayını, ekmeğini, yağını askere gönderen çiftçiler kurdu.

Sırtında ağırlığınca mermi taşıyan kadınlar kurdu.

Bu devleti; “Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” diyen dedelerimiz, ninelerimiz, kahramanlarımız kurdu.

Fikri, düşüncesi, etnik kimliği, mezhebi… Hiçbir ayrım gözetmeden, vatan için bir olanlar, birlik olanlar kurdu.

Yokluk içindeydiler. Darlık içindeydiler. Zorluk içindeydiler. Lakin inançlarını kaybetmediler.

Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla, tırnaklarımızla kazıyarak, ilmek ilmek işleyerek kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bugün, alnımız açık, başımız dik, hak davamızı savunuyorsak… Bugün, mazlum milletlerin sesi olan bir devletimiz varsa, Cumhuriyetimizi kuran, milli ruh, milli şuur, milli duruş sayesindedir.
Yegâne kalemiz bu ruhtur. Bu şuurdur. Bu ruhun yenemeyeceği düşman, bu şuurun aşamayacağı engel yoktur.

Aziz Sivaslılar;

Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 98 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir Cumhuriyet.
Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Artık savaşlardan yorulmuş, yoksul ve viran kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barıştır Cumhuriyet.

Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Cumhuriyet demir ağlardır.
Bütün ülke kalkınsındır Cumhuriyet.

Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek, muasır medeniyetlerin hepsini aşmak, hepimiz için milli bir ödevdir.

Değerli vatandaşlarım;

Bundan bir asır önce milletçe nasıl kenetlenerek, bir olarak yurdumuzu düşman işgalinden temizlediysek, bugün de geçmişten aldığımız güçle istiklalimizi muhafaza etmek, istikbalimizi temin etmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.

Devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri istikametinde hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Biz de Cumhuriyet’imizin bize verdiği milli ödev doğrultusunda ilimizde; Eğitimde, Tarımda, Turizmde, Sanayide, Kültür’de birçok projeyi hayata geçirerek siz değerli hemşerilerimizin daha müreffeh yarınlara ulaşması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Şüphesiz gitmemiz gereken çok yol var. Şüphesiz aşmamız gereken çok engel var. Şüphesiz yapmamız gereken çok işimiz var.

Hiç kimse unutmasın, aklından çıkarmasın; yokluklar, darlıklar, zorluklar, imkânsızlıklar varisi olduğumuz milletin, önünde engel değildir. Dün değildi, bugün değil. Yarın da olmayacak.

Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı, 15 Temmuz’un kazanan ruhunu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, dünden bugüne şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.

Büyük Türk milletinin ve siz Sivaslı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı candan kutluyor, dünya durdukça bu bayramların yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini temenni ediyorum.

Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Millet. Yaşasın Memleket.

Nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı Sunuyorum.” sözleri ile konuşmasına son verdi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.