Haberblok

Covid-19’a karşı yerli aşının adı belli oldu

22.06.2021
109
REKLAM ALANI
Covid-19’a karşı yerli aşının adı belli oldu

Yerli Covid-19 aşısının Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülerle yürütülen aşılama programı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli Covid-19 aşısının adının “TurkoVac” olduğunu açıkladı.

REKLAM ALANI

Yerli Covid-19 aşısının Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülerle yürütülen aşılama programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevrim içi katılımıyla Ankara Şehir Hastanesi’nde başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen bu aşımızla birlikte Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır. Salgınla mücadelede dünyada bilinen en etkili ve yaygın araç aşılardır. Türkiye, Çin ve Almanya başta olmak üzere somut neticeye ulaşan tüm aşıların tedariki ve uygulamasında oldukça ileri bir düzeydedir. Birkaç hafta içerisinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tanıtımını yaptığı ve isim önerisi istediği aşıya Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘TurkoVac’ adının uygun olduğunu söyledi.

Bakan Koca da hazırlıkların bu minvalde devam edeceğini belirtti. Ardından bir hemşire, aşı gönüllüsü 30 yaşındaki Yasin Kandemir’e TurkoVac aşısını yaptı.

Yerli aşı çalışmalarına, virüsün izole edilmesiyle başlandığını hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Devamında, Erciyes Üniversitesinden Aykut Özdarendeli hocamızın laboratuvarında aşı çalışması başlamış oldu. Bu aşı çalışmasıyla, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile birlikte aşıyı geliştiren ve destekleyen bir noktada, bu süreç bugüne geldi.” diye konuştu.

 euronews  •  22/06/2021

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.