Haberblok

Çiçek Balı Üretiminde Türkiye’de 1. Sıradayız

20.01.2021
77
REKLAM ALANI
Çiçek Balı Üretiminde Türkiye’de 1. Sıradayız


Sivas, tarım ve hayvancılıkta her geçen gün büyümeye devam ediyor. İnsan yaşamının devam edebilmesi için mutlak önem arz eden tarım ve hayvancılık, ilimiz de ortaya konan başarılı çalışmalar ve üretim modelleriyle adından sıkça söz ettiriyor.
Bu kapsamda, tarımın önemli bir parçası olan bal üretimi de Sivas’ta gün geçtikçe başarı çıtasını yükseltiyor.
-Vali Salih Ayhan’dan Bal Firmalarına Ziyaret
Tarım ve hayvancılığa katkı sunan çiftçileri ve firmaları her fırsatta ziyaret ederek, talepleri dinleyen Sivas Valisi Salih Ayhan, 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bal firmalarına uğradı.
Avar Bal, Kır Bal ve Zara Bal’a ait tesisleri gezen Vali Salih Ayhan; firmaların bal işlemi, ithalat ve ihracat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
-Arıcılık Kültürü Artan Üretim Miktarlarıyla Daha İyi Noktaya Ulaştı
Vali Salih Ayhan, Sivas’ta geçmişten gelen arıcılık kültürünün artan üretim miktarlarıyla daha iyi noktaya geldiğini ifade ederek, tarım ve hayvancılığa destek vermek için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bal üretimi potansiyelinin artmaya devam ettiğini aktaran Vali Salih Ayhan, arıcılığın Sivas’taki en önemli tarımsal faaliyetler arasında yer aldığını kaydetti.
-Sivas Bal Üretiminde Adından Sıkça Söz Ettiriyor
Vali Salih Ayhan, üreten çiftçiye ve bal işlemi yapan firmalara öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Tozanlı Vadisi’nde başlatılan çalışmalar ile organik arıcılık da Sivas, marka olacaktır. Şehrimiz arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye’de 2., bal üretiminde de 4. sırada yer almaktadır. Ayrıca ilimiz, çiçek balında da ülkemizde 1. sırada bulunmaktadır.” dedi.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.