Haberblok

Kısıtlama Sürecinde Sokak Hayvanları Unutulmadı

20.12.2020
73
REKLAM ALANI
Kısıtlama Sürecinde Sokak Hayvanları Unutulmadı

Kısıtlama Sürecinde Sokak Hayvanları Unutulmadı
Sivas’ta Covid -19 tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanlarının yaşam alanlarına kuru mama ve yem bırakıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile koronavirüs ile mücadele kapsamında iki gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ilimizde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları unutulmadı.
Sivas Valisi Salih Ayhan’ın katılımı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli noktalarına sokak hayvanları için yem ve mama bıraktı.
-Hayvan Haklarını Korumaya Hassasiyet Göstereceğiz
Paşabahçe Mesire Alanında sokak hayvanlarına yem bırakan Vali Salih Ayhan, yaptığı konuşmada, ilimizde 500 köpek ve 2 bin civarında kedi bulunduğunu ifade ederek, “Biz doğayı hayvanlarla birlikte paylaşıyoruz, birlikte taşıyoruz. Onların da bir hakkı var. ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ diye bir söz vardır. Bu noktada bu canlıların haklarını korumakta bizlerin hem insanı hem de İslami görevleridir. Bugün farkındalık oluşturmak içinde arkadaşlarımızla birlikte 17 farklı noktaya yem ve mama bırakıldı.” dedi.
-Vali Ayhan’dan Gönüllü Hayvan Severlere Teşekkür
STK üyeleri ile gönüllü hayvan severlere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Vali Salih Ayhan, “İlimizde bu noktada hakikaten güzel bir duyarlılık ve farkındalık var. Hiçbir hayvanımız insanımıza öz olarak bakmakla birlikte yine bu kapsamında insanlığa hizmet eden bu tür canlılara bakmak onların hakkını hukukunu gözetmek bizlerin vazifesidir. Herkesi bu duyarlılığa davet ediyorum. Biz içeride sıcak, rahat ortamda yaşarken bu canlıların açta açıkta kalması bizim yaşama gayelerimize de aykırıdır. Herkesi sahipsiz hayvanlara bakmaya, muhafaza etmeye davet ediyoruz “diye konuştu.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.