Haberblok

Yalçın Gülhan hayatını kaybetti!

28.07.2019
69
REKLAM ALANI
Yalçın Gülhan hayatını kaybetti!

Mahallenin Muhtarları dizisinin Ali’si olarak bildiğimiz Yalçın Gülhan hayatını kaybetti. Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan ünlü oyuncu bir süredir demans hastalığı ile mücadele ediyordu. 74 yaşında hayatını kaybeden Yalçın Gülhan kimdir? İşte Yalçın Gülhan’ın hayatına dair merak edilenler..

Geçmişte oynadığı yüzlerce filmiyle bildiğimiz ama en çok Mahallenin Muhtarları dizisinde Ali karakterine verdiği hayat ile tanıdığımız Yalçın Gülhan 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü hayatını kaybetti. 74 yaşındaki Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu bir süredir demans hastalığı ile mücadele ediyordu. Peki Yalçın Gülhan kimdir? Yalçın Gülhan hakkında merak edilen tüm detaylar..

YALÇIN GÜLHAN KİMDİR?

REKLAM ALANI

Mahallenin Muhtarları dizisindeki Şoför Ali karakteri ile tanınır.

Yalçın Gülhan, 27 Aralık 1944 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Adanalıdır. Babası Devlet Demir yollarında revizörlük (vagon teknisyeni) yapmış. Sanatçı Ahmet Gülhan abisidir. Yönetmenliğini Yavuz Yalınkılınç’ın yaptığı 1964 yapımı “Dağlar Aslanı” filmi ile oyunculuğa başladı. 70′li yıllarda Ulvi Uraz Tiyatrosunda ve Devekuşu Kabare Tiyatrosunda çeşitli oyunlarda rol aldı. Zamanla daha çok yardımcı erkek oyuncu rollerinde oyunculuğunu kanıtladı. Hem iyi hem de kötü karakterleri büyük bir başarıyla canlandırmasını bildi. Özellikle asi tipleri canlandırmakta çok inandırıcı oldu.

“Görünürken Neler Gördüm” adlı kitabında, meslek hayatı boyunca gözlemlediklerini ve deneyimlerini anlatan Yalçın Gülhan, sinema kariyerinde hatalar yaptığını, iyi filmler beklemek yerine para için ucuz ve basit filmlerde oynadığını, bunların kariyerine zarar verdiğini ve pişman olduğunu belirtiyor.

Cenazesi Bugün Defnedildi

Başarılı oyuncu Yalçın Gülhan Bugün 28 Temmuz 2019 Pazar günü Üsküdar Şakirin Camiinde kılınan ikindi namazını müteakip Caminin yanında bulunan Karacaahmet mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

Yeşilçam’ın duayenleri cenazedeydi

Ünlü sanatçının cenazesine Yeşilçam’ın usta oyuncuları da akın etti. Tuncay Akça, Müjdat Gezen, Umur Bugay, Tuğrul Meteer, Sinan Bengier, Ferdi Akarnur gibi emektar Yeşilçam ustalarının yanı sıra çok sayıda seveni de cenazeye katıldı. Haberblok haber editörümüz Mehmet Ali Gülbahar da cenaze namazına katılanlar arasındaydı.

Oyuncu Yalçın Gülhan’ın abisi Ahmet Gülhan’ın cenazeye katılmaması da gözlerden kaçmadı.

Merhum’a Allah rahmet diliyor, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı temenni ediyoruz.

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.