Haberblok

Zaralı Şehit Yakınlarından Vali Ayhan’a Ziyaret

28.03.2019
89
REKLAM ALANI
Zaralı Şehit Yakınlarından Vali Ayhan’a Ziyaret


Zara Kaymakamı Mehmet Sayın ve ilçedeki şehit aileleri Sivas Valisi Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.
‘Bir Gönül Bir Karanfil Projesi’ni hayata geçiren Zara Kaymakamlığı bu kapsamda yaklaşık 80 kişiden oluşan şehit yakınıyla ilimize gezi düzenledi. Şehit yakınları şehir gezisinin ardından Vali Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, “Canova köyünde 15 Temmuz şehidimiz Halil Kantarcı adına park yapıyoruz. Reşit Akif Paşa Ortaokulu’nda da Şehit Kürşat Karapınar Z-Kütüphanesini açtık. Bu kapsamda bizlere her zaman destek olan ve güç veren Valimiz Sayın Salih Ayhan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
Vali Salih Ayhan da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek “Gönle dokunmak, birlik ve beraberlik içerisinde olmak budur. Zara’ya yakışan bir tablo bu. Zara’da da güzel bir birliktelik var. Sivas kadim şehir, sultan şehir, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir. Sivas’ta bu güzel tabloları yaygınlaştıracağız. Devletimizin hassasiyetle takip ettiği ve bizlere emanet ettiği şehit ailelerimiz bizler için çok anlamlıdır. Büyük fedakârlık yaptınız ve yakınlarınızı vatanımız için ebediyete uğurladınız.” dedi.
Vali Ayhan, “Bir şehidimizi daha toprağa verdik. Bu ne ilk şehidimiz ne de son şehidimiz olacak. Ülke var oldukça şehitlerimiz olacak. Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz. Biz bir aileyiz, çok çalışıp gönüllere girerek vatanımıza hep birlikte hizmet edeceğiz.” diye konuştu.
Şehit aileleri Valilik ziyaretinin ardından Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sergilediği ’39 Basamak’ adlı oyunu izleyerek keyifli anlar geçirdi.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.