Haberblok

KAYSER’İDE BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

22.02.2019
81
REKLAM ALANI
KAYSER’İDE BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

KAYSER’İDE BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, Meclis ve İstişare Kurulu Üyelerimiz ile Oda-Borsa Başkanlarının katılımıyla Kayseri’de “Bölgesel İstişare Toplantısı” düzenlendi.

REKLAM ALANI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki hafta, hükümetle birlikte TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası yapmayı planladıklarını, orada yeni istihdam teşviklerinin müjdesini alacaklarını söyledi.

Firmaların bir talebinin de Eximbank’ın daha aktif hale getirilmesi olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Sayın Bakanımızın çalışmaları sayesinde, Kobilerimiz, Eximbank’a daha rahat ulaşır hale geldi. 2017’de, Eximbank kredilerinde Kobilerin payı % 53 idi. Şimdi Kobi ağırlığı % 71’e ulaştı. Ayrıca bu hafta başında güzel bir haber daha aldık. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla, Eximbank, üretici ihracatçılarımıza, daha ucuz maliyetli yatırım finansmanı sunmaya başlıyor. Bu kapsamda, 9 leasing firmasıyla, 200 milyon dolarlık finansman protokolü imzalandı. Sayın Bakanımıza, iş dünyamızla istişare içinde sürdürdüğü, sonuç odaklı çalışmaları için, gelin hep birlikte teşekkür edelim, alkışlayalım”.

“Birbirimizi ötekileştirmeyelim” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kimseyi öteki diye görüp, ayrı tutmayalım. Ülkemizin, milletimizin, birliğini, dirliğini muhafaza edelim. İşte o zaman, bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak, devam edecek. Bugünkü istişaremizin de, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Türkiye’nin hedefinin üst gelir grubuna ve yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçmek olduğunu, bunun da daha fazla katma değerli ihracatla sağlanabileceğini belirtti.

Daha fazla tasarıma, markalaşmaya, teknolojiye ağırlık vererek, ülkenin daha rekabetçi hale gelmesine ve mevcut pazarları sürdürülebilir kılmaya çalıştıklarını dile getiren Pekcan, bir taraftan da iç ve dış ticarette tam dijitalleşme hedefine ulaşmak için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Eximbank’ın kullandırdığı kredilerde KOBİ oranını yüzde 53’ten yüzde 70’e çıkardıklarını, hedeflerinin bu rakamı yıl sonunda yüzde 75’lere çıkarmak olduğunu aktaran Pekcan, “Eximbank desteklerinden yararlanan firma sayısı hedefimiz 2018 sonu 11 bindi ona ulaştık, 2019 sonunda da 12 bin 500’e ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, toplantıda ilimizin sorunlarını ileterek, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı dolayısıyla düzenleyeceğimiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu davet etti.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.