Haberblok

Türk dünyası kadın ve moda etkinlikleri başladı

17.05.2018
3.638
REKLAM ALANI
Türk dünyası kadın ve moda etkinlikleri başladı

2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında ‘Türk Dünyası Kadın ve Moda Etkinlikleri’ başladı.

Bir otelde düzenlenen açılış etkinliğine yaklaşık 20 ülkeden gelen modacı ve tasarımcılar katıldı. İki gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası kadınlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Türk Dünyasının aynı gönül ummanına dökülen nehirler gibi olduğunu ifade eden Tuna, sözlerine şöyle devam etti:“Kazakistan, Kırgısiztan, Özbekistan, Azerbaycan, Moğalistan, Kırım, Altay, Tataristan, Başkürdistan, Saha Yakut, Hakas, Tıva, Kalmuk, Kabardin Balkar, Bosna Hersek, Sibirya, Rusya ve Buryat’tan gelen misafirlerimiz Eskişehir’e hoş geldiniz. Türk Dünyasının ummanını bir araya getirmenin heyecanını yaşıyoruz.

REKLAM ALANI

Türk Dünyasının moda sektöründeki değerli temsilcileri ile tasarımcılarının katkılarıyla zengin bir görsel şölen hepimizi bekliyor. Ortak kültür mirasımız ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ ilkesiyle taşıdığımız bir gönül yolunda ‘Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri’ ile ortak değerlerimizi moda estetiği ile bir araya getirmeyi hedefledik. Etkinlikler kapsamında yer alan, ‘Uluslar arası Türkeli’nin Renkleri Moda Tasarım Yarışması’ ile modanın geleceği genç tasarımcıları teşvik etmek istedik. Yine ‘Kültürül Ürünler’ sergimiz gözlere ve gönüllere hitap edecek.”

‘Türk Dünyası Kadın ve Moda Etkinlikleri’ ile moda estetiğinde ‘Türk Dünyasında Kadın’ konusuna dikkat çekmek istediklerini ifade eden Tuna, “Türk kültüründe ezelden bu yana kadın her zaman erkeğin yanındaydı. Kurtuluş Savaşında kadınlarımız yine erkeklerin yanındaydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımız için bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” dedi.Konuşmanın ardından düzenlenen ‘Uluslararası Türkeli’nin Renkli Moda Tasarım’ yarışmasında dereceye giren tasarımcılara ödülleri verildi.Etkinlik, öğleden sonra yapılacak olan panel ile devam edecek.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.