Haberblok

Selülitsiz Bir Yaz İçin Sadece 20 Dakika

17.05.2018
1.082
REKLAM ALANI
Selülitsiz Bir Yaz İçin Sadece 20 Dakika

Baharın ve yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde “Nasıl denize gireceğini, nasıl rahatça etek giyeceğini“ düşünen bayanlar kısa, zahmetsiz bir yöntemle selülitlerinden büyük ölçüde kurtuluyor. 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Cafer Abbasoğlu, selülitin, bayanlarda hiç de azımsanmayacak oranda görülen cilt altında yağ hücrelerinin artıp bağ doku bantlarının deriyi germesiyle meydana gelen bir dolaşım bozukluğu hastalığı olduğunu söyledi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Abbasoğlu, “Cilt altı bölgede oluşan sertleşme sonucu portakal pütürü gibi gözüken selülitlerin özellikle kalça çevresi, üst baldır, alt baldır da oluştuğunu, ayrıca vücuttan atılmayan toksin, yağ ve fazla suyun cilt altında sıkışmasıyla oluşan bozuk görüntünün aynı zamanda dolaşım bozukluğundan kaynaklanan bir rahatsızlık“ olduğunu anlattı.
Abbasoğlu, selülitin nedenlerini şöyle izah etti: “Yanlış beslenme, hormonal ve kalıtımsal nedenler, kronik kabızlık, doğum kontrol hapı kullanımı, alkol tüketimi, karaciğer disfonksiyonu, ruhsal problemler, gebelik ve dolaşım bozuklukları. Selülit, şişman ya da zayıf ayrımı yapmaksızın, ergenlik döneminden itibaren hormonal değişikliklerin etkisiyle her yaş grubunda ortaya çıkabilen yağ hücrelerinin deformasyonuyla ilgili bir sağlık sorunudur.”

REKLAM ALANI

Dr.Abbasoğlu, alınabilecek bazı önlemlerle selülit oluşumunu engelleyebileceğini ifade ederek, bunu için bol su içmek, vücudun sıkılaşmasını sağlayarak dolaşımı hızlandıran düzenli spor yapmak sigara ve alkol kullanmamak, stresten uzak durmak, düzenli ve sağlıklı beslenmek ve tuz, şeker ve kafeinden uzak durarak, bol protein tüketmek gerektiğini söyledi.

SELÜLİT İÇİN UYGULANAN TEDAVİLER

Cafer Abbasoğlu, sıralanan önlemlerle selülitten büyük ölçüde uzak durmak mümkün olmasına rağmen, yine de selülitle tanışmayan bayanın yok denecek kadar az olmasının sorunu çözecek farklı yöntemleri de beraberinde getirdiğini kaydetti. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Cafer Abbasoğlu, günümüzde basınç terapi, vakum terapi ve mezoterapi gibi farklı yöntemlerin uygulandığını ancak en zahmetsiz ve bilinçli yöntem olarak sklero- sellüloterapinin çirkin selülit görüntüsünü büyük ölçüde ortadan kaldırdığını söyledi.

Abbasoğlu, şunları kaydetti: “Ortalama 20 dakika gibi kısa sürede ultrason dopler altında uygulanan tedavide kişinin cilt yapısına göre seçilen sklerozan ve cildin tanımlanmasına göre seçilen hipertonik solüsyon karıştırılarak köpük şeklinde hazırlanan ilaçlar ince kılcal damar içine verilerek, damarların büzüşme yapıp kapanmasını sağlar. Özellikle üst baldır ve kalça çevresinde damar içinden cilt altına ve damar çeperinden çevre dokuya dağılarak ve çevre dokuya emilerek selülit kümelerini etkiler böylece selülit görüntüsünü büyük ölçüde yok eder. Bir taşla iki kuş vuruyorsun, yaza girmeden önce hem ince kılcal damarların ve selülitlerin çirkin görüntülerinden kısa bir sürede kurtulmuş olursun. Uzman hekim tarafından, tek seanslık işlem sonucunda komplikasyonsuz, uzun süren diyet ve uygulamalara gerek kalmadan, bayanların yüzünü güldüren bu yöntem uygun maliyetinden ötürü de son yıllarda selülit tedavisinde en çok tercih edilen yöntem olma özelliğini koruyor.”

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.