Haberblok

TÜRK MÜZİĞİNDE BÜYÜK KAYIP

12.05.2018
81
REKLAM ALANI
TÜRK MÜZİĞİNDE BÜYÜK KAYIP

TÜRK MÜZİĞİNDE BÜYÜK KAYIP

Türk müziğinin önde gelen bestecisi Şükrü Tunar’ın şarkılarının yazarı ve şarkılarını ise Müzeyyen Senar’dan Zeki Müren’e, Bülent Ersoy’dan Emel Sayın’a kadar en ünlü isimlerin okuduğu söz yazarı Ahmet Kaçar, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

REKLAM ALANI

TRT repertuvarında 20’nin üzerinde eseri bulunan söz yazarı Ahmet Kaçar, Görele Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Şükrü Tunar’ın bestelerinin söz yazarı olan Ahmet Kaçar’ın şarkılarını Müzeyyen Senar’dan Zeki Müren’e, Bülent Ersoy’dan Emel Sayın’a kadar çok sayıda isim okumuştu.

Ahmet Kaçar’ın cenazesi Giresun’un Görele ilçesinde bulunan Hasan Ağa Camii’nde, son yolculuğuna uğurlanacak ve Sağlık Köyü aile mezarlığında toprağa verilecek.

AHMET KAÇAR KİMDİR?

1926’da Görele’nin Çürükeynesil (Sağlık Köyü – Çillioğlu Mahallesi) Köyünde doğdu. 2. Dünya Savaşı’nın getirdiği yoksulluklar sonucu eğitimi lise yıllarında yarıda kaldı.

Hayatının en verimli yıllarını tapu sicil memuru olarak sürdürdü. Emekli olduktan sonra zamanını tümden şiire, müziğe, çiçeklere ayırdı.

KİMBİLİR (1963), YALANCI (1984), SON UFUKLAR (1995) ve son olarak YILLAR (2004) Ahmet Kaçar’ın yazdıklarını, söylediklerini tümü ile bir araya topladığı eserlerdir

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.