Haberblok

TÜRKİYE’DE BİR İLK; AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ…

01.02.2018
76
REKLAM ALANI
TÜRKİYE’DE BİR İLK; AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ…

TÜRKİYE’DE BİR İLK; AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ…

VALİ DAVUT GÜL YENİ SİSTEME HAYRAN KALDI…
Halkımızın yaşam standardını yükseltmek ve daha modern bir şehir inşa etmekte kararlı olan Başkan Sami Aydın yönetimindeki Sivas Belediyesi, hizmetlerinde teknolojinin sunduğu tüm yenilikleri kullanmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI

Yakın zamanda tüm araç filosunu yenileyen Temizlik İşleri Müdürlüğü şimdi de Türkiye’de bir ilk olan akıllı çöp konteynerleri uygulamasını başlattı. Bu yeni sistem sayesinde, konteynerlerdeki doluluk oranını uzaktan takip edebilecek. Kapasitesi daha büyük ve hijyenik olan konteynerler, aktif kapak ve pedallı sistemiyle eskilerine göre de daha kullanışlı.

Akıllı konteynerlerin ve kurulan uzaktan takip sisteminin test süreci devam ederken Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yeni sistem için bir tanıtım programı düzenlendi. Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut’un katıldığı programda, Temizlik İşleri Müdürü Mükremin Nergiz yeni konteynerler hakkında bilgi verdi.

Sıklıkla dolan eski konteynerlerin yer yer sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç sefer boşaltıldığı dile getiren Nergiz, bu durumun hem trafiği aksattığını, hem de personel ve yakıt giderlerini artırdığını söyleyerek yeni konteynerlerin bu giderleri yarı yarıya düşüreceğini dile getirdi.

Yeni sistemin çok daha verimli olacağını kaydeden Vali Davut Gül ise, eski konteyneri işaret ederek ‘eski Türkiye’, yeni konteyneri işaret ederek de ‘yeni Türkiye’ benzetmesinde bulundu. Vali Gül, “Eski Sivas ve yeni Sivas da böyle… Göze pek görünmüyor ama çok ciddi mesafeler kaydediyoruz.” dedi.

Türkiye’de bir ilk olan akıllı konteynerlerin takip edilmesi ve ekiplerin yönlendirilmesi amacıyla oluşturulan bilgi sisteminin de tanıtımı yapıldı. Yaklaşık bir yıldır bu sistem üzerinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Aydın, “Şimdiki düzende araçlarımız tek tek konteynerleri dolaşıyor, az yâda çok biriken çöpü topluyor. Bu da çok sayıda sefer yapmamıza ve trafiğin yoğunlaşmasına sebep oluyor. Bu yeni sistemde ise dolan çöpler uzaktan görülüyor ve buna göre ekiplerimiz yönlendiriliyor. Hem ekonomik olarak, hem de trafik yoğunluğunu engellemek adına bu muhteşem bir sistem olacak.” şeklinde konuştu.

“Geçmişteki projeleri de biliyoruz ama bu kadar orijinal ve güzel bir proje yok. Devletin vatandaşa bakış açısı değişti.” diyen Vali Davut Gül ise, “Bu sistemde sizi vatandaş aramadan siz görevinizi en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.