Haberblok

DEV PROJEDE SONA GELİNDİ

30.12.2017
75
REKLAM ALANI
DEV PROJEDE SONA GELİNDİ

Türkiye enerji politikalarıyla küresel ve bölgesel arenada elini güçlendirmeye devam diyor. Enerjideki son hamleler Türkiye’yi enerji alanında merkez ülke konumuna taşıyacak.

Bu projelerden en dikkat çekeni ise TANAP projesi. 2018 yılında Türkiye’ye gaz sevkiyatına başlanacak projede 2020 yılında Avrupa’nın gaz vanası da Türkiye’nin kontrolüne geçecek.

REKLAM ALANI

AVRUPA’YA İLK GAZ 2020’DE

TANAP Projesi, Güney Kafkasya Bora Hattı ( SCP ) ve Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP ) ile Güney Gaz koridorlarının temelini oluşturuyor. Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşınması amaçlanıyor.

2012 yılında ilk imzaların atıldığı TANAP projesinde ilk inşaat çalışmaları 2015 yılında başladı. 2018 yılında teslimatın başlaması planlanan projede Avrupa’ya ilk gaz akışının 2020 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

İSTİKRARA KATKI SAĞLAYACAK

TANAP projesi ile Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğinin arttırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yeni pazarlara açılması bölgenin enerji arz güvenliği ve istikrarına katkı sağlaması da hedefleniyor.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.