Haberblok

KIZILIRMAK ŞAHA KALKIYOR

27.11.2017
728
REKLAM ALANI
KIZILIRMAK ŞAHA KALKIYOR

KIZILIRMAK’TA CİDDİ ADIMLAR ATILIYOR…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın Sivas’a kazandıracağı en önemli projelerden biri olan Kızılırmak’ta ciddi adımlar atılmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği proje, merkezi hükumetin katkılarıyla etaplar halinde hayata geçirilecek.
Ulusal düzeyde yapılan proje yarışmasının ardından uygulama projesi üzerinde yoğunlaşılan Kızılırmak’ta, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan avan proje Başkan Sami Aydın ve konunun taraflarıyla masaya yatırıldı.

REKLAM ALANI

Belediye encümen salonundaki proje sunumuna Başkan Aydın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Ceyhan, Kazım Özgan, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, müdür yardımcıları, proje firması yetkileri ve her iki kurumun ilgili birim müdürleri katıldı.


Aksu ile entegre olması düşünülen projenin içerisinde yer alacak donatıları sıralayan firma yetkileri; restoran ve kafeler, açık hava sineması, kıyı amfisi, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, buz pateni ve kızak pisti, meyve ve hobi bahçeleri, cirit sahası, atla gezi alanları, gölet ve adalar, su oyunları, geniş otoparklar, meydanlar ve daha birçok sosyal yaşam alanının projede yer alacağını kaydetti.


Proje üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, Başkan Aydın şehrimizdeki tüm şehitlerin isimlerinin yaşatılacağı bir meydanın da Kızılırmak’ta yer alacağını kaydetti. Kızılırmak’ın devasa bir yeşil alan projesi olacağını vurgulayan Başkan Aydın ayrıca, hızlı tren projesinin ardından şehir içinde kalacak olan mevcut tren hattını ilerleyen dönemlerde hafif raylı siteme dönüştürmeyi planladıklarını dile getirdi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.