Haberblok

ÖĞRENMEK GELİŞMENİN ADI

REKLAM ALANI
ÖĞRENMEK GELİŞMENİN ADI

ÖĞRENMEK GELİŞMENİN ADI

Öğrenmek……
Öğrenmek dünyaya geldiğimiz andan itibaren başlar. İlk ağlamaya başlayarak  dünyaya merhaba deriz.  Ardından yaşamak için emmesini öğreniriz.
İnsanoğlu yaşamının her safhasında, öğrenmeye ihtiyacı vardır, mecburdur ve öğrenmek zorundadır. Her insan yaşamını güzelleştirmek için, iyiyi ve güzeli öğrenmek ile yükümlüdür. Çiçeğin nasıl büyüdüğünü, kuşların nasıl uçtuğunu, doğadaki yaşamı, evrendeki canlı ve cansız varlıkların düzenini öğrenmek durumundadır.  Kısacası yemesini, içmesini, yürüyüp gezmesini, okumayı ve yazmayı öğrendiğimiz gibi, diğer gereksinimleride öğrenmek zorundayız.
İlim öğrenmek, asli görevimiz olmalıdır. Bilim öğrenmek ve çağı yakalamak bizim en önemli öğrenme unsurlarımızdan olmalıdır.
Her canlı dünyadaki yaşamını sürdürmekle yükümlüdür. Akıl ve akıllı olmak, aklını kullanmak, ilim ve bilim öğrenmekle olur. Bir insanın kendisini iyi yönde geliştirmesi ve ileriye gitmesi yine bu yolla olur.
Akıl ve mantık insanda olan ve yaşamı boyunca doğruları yapabilmesi için gereken büyük bir unsurdur. İyiyi ve kötüyü akıl yoluyla ayırdederiz. Akıl bize neyi yapmamız gerektiğini ve neyi yapmamamız gerektiğini gösterir.
Kendimizi geliştirerek hayatımız boyunca yapacaklarımız konusunda, daha iyi bir şekilde karar verebilir ve kararlarımızı en iyi şekilde uygulayabiliriz. Araştırmak, gezmek, görmek ve doğru analiz etmek, hayatımıza olumlu yönde etki edecektir. Bütün bunlar, öğrendiklerimize  ekleme yapacak ve kararlarımızın doğru olmasını sağlayarak, yaşamımızı kolaylaştıracaktır.
Öğrenmek her yönde, her  kesimin zaruri bir isteği ve ihtiyacıdır. Önemli olan bu ihtiyacı kötü yollarda ve kötü emellerde kullanmamak gerekir.  Dünyanın içinde bulunduğu kaos durumun en büyük sebebi öğrendiklerimizi kötü emellerde yada yanlış olarak kullanmamızdan ileri gelmektedir. Biz öğrendiklerimizi vicdan yoluyla uyguladığımızda, doğru hareket etmiş oluruz. Olumsuz olarak öğrendiğimiz her durum, bizim geleceğimizi de olumsuz olarak etki eder. Örnek verecek olursak; bıçak kullanmayı öğrenen bir kişi, bıçağı ne için kullanması gerektiğini bilmelidir ve bilinçli olmalıdır. İhtiyacı için yani ekmek, meyve, sebze vb. kesmek  için kullanmalıdır. Cinayet için kullanırsa bir suçtur hem kendisine hem de topluma zarar verir.
İnsanoğlu öğrendiğini insanlık yoluna kullanmalıdır.

REKLAM ALANI

Suleyha Kara

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.