Haberblok

Milli Sporcumuz Naim Süleymenoğlu Hayatını Kaybetti

18.11.2017
276
REKLAM ALANI
Milli Sporcumuz  Naim Süleymenoğlu Hayatını Kaybetti

Olimpiyat şampiyonu ve eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,  karaciğer naklinin ardından 11 Kasım’da beyin kanaması geçirerek tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybetti.
Spor tarihimizin  gelmiş geçmiş  en büyük sporcularından olan Naim Süleymanoğlu, 11 Kasım’da beyin kanaması geçirmiş ve ödem nedeniyle ameliyat edilmişti. Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu’nun hayatını kaybettiği belirtildi.

28 Eylül’den beri Ataşehir’deki bir özel hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve 6 Ekim’de hastanenin organ nakli bölümü başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Naim Süleymanoğlu, 11 Kasım’da acil ameliyata alınmıştı.

REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ameliyat olduğu gece Naim Süleymanoğlu’nun ailesiyle görüşmüştü.

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967’de Bulgaristan’da doğdu. Naim Süleymanoğlu haltere 1977 yılında başladı.

15 yaşında iken Brezilya’da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altınmadalya alarak şampiyon oldu. Aynı dönemde silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçmiştir. On altı yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.