Haberblok

50 Bini Aşkın Çiftçiye Son Gün Uyarısı

07.06.2016
70
REKLAM ALANI
50 Bini Aşkın Çiftçiye Son Gün Uyarısı

Güneydoğu’da dönüm bazlı ödeme kararına rağmen takmaları gereken sayaçları kampanyanın bitim tarihi olan 31 Mayıs’a kadar taktırmayan 50 bini aşkın çiftçi, elektriksiz kalma riski ile karşı karşıya bulunuyor. Kayıt dışı elektrik kullanmayı sürdüren 50 binin üzerindeki çiftçinin ürünlerinin zarar görmemesi için bugün mesai bitimine kadar enerji şirketine başvurmaları gerekiyor.

Dicle Elektrik Dağıtım, kampanyanın başladığı günden bu yana “Tarımsal sulamada 31 Mayıs’a kadar sayaç taktırmayarak kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektrikleri kesinlikle kesilecek” açıklamaları yapıyordu.

REKLAM ALANI

Dicle Elektrik Dağıtım, sadece tarımsal sulamada her yıl 1,6 milyar lirayı bulan kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için bir kampanya başlattı. Çiftçiye 3’te 2 oranında indirimli elektrik verme karşılığında sayaç taktırmalarını isteyen enerji şirketi, sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriğini kesti.

Bunun üzerine birçok yerde çiftçiler yol kesme eylemi yapınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı Şanlıurfa toplantısında sayaç taktırmaları karşılığında çiftçilerin dönüm bazlı elektrik bedeli ödeme yapması karara bağlandı. Bu arada kampanya süresi de 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.